Om kristin theisen

Kristin Theisen hadde sin debut i Universitetes Aula  i Oslo i 1979 og debut som operasanger i Gelsenkirchen i Tyskland i 1982. Solist ved ca 15 operascener fra Hamburg og Lûbeck i nord, til Strasbourg og Catania i sør.

 

Hun har holdt konserter, med både symfoniorkestere og klavér, blant annet i Tyskland, Sveits, Polen, Estland, Latvia, Litauen og ikke minst Østerrike.  I tillegg har hun vært solist med alle norske symfoniorkestere, og holdt konserter fra Kristiansand til Longyearbyen.

 

Kristin har deltatt i rekke radio- og TV-opptak i inn- og utland, og utgitt fem CD-er. Hun er tildelt Oslo bys kulturstipend,  og en rekke andre stipend (blant annet Fond for utøvende kunstnere, Blomstipendet og Klæstads legat). Som første nordiske sanger, ble hun æresmedlem av The Robert Stolz International Society, for sine tolkninger  av den østerrikske komponisten Robert Stolz' sanger. Kristin er også æresmedlem av Norsk Operasanger forbund, som hun ledet i 11 år.

 

Kristin er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Statens Operahøgskole, og forskjellige masterclass og studier i Bayreuth, Salzburg, Wien og København. Hennes lærere har vært Erna Skaug, Ingrid Bjoner, Kim Borg, Anna Reynolds og Jean Cox.

 

Kristin underviser på Rælingen Kulturskole og Oslo International Music School, i tillegg til at hun har privatelever.

 

Kristin Theisens sangskole

Sarbuvollveien 8, 1363 Høvik

Tlf. 67 59 05 46